Sastojci
Donji deo
- 100 g izlomljenog keksa
- 100 g putera
- 100 g bele čokolade
Krema
- 750 g krem sira (tip mascarpone)
- 100 ml guste pavlake
- 250 g borovnica
- 2 kašičice šećera
- 150 g bele čokolade
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike želatina u prahu
- 1/4 šolje ključale vode
Priprema:
Donji deo
U šerpu stavite puter i belu čokoladu. Rastopite ih na laganoj vatri. To možete učiniti i u mikrotalasnoj pećnici. Izlomljeni keks prelijte pripremljenom smesom i dobro promešajte. Sve sipajte u pleh za pečenje. Dno je skoro spremno.
Krema
Umutiti sav šlag prvo.
Odvojite 3/4 pripremljenih borovnica, a ostatak izgnječite viljuškom da nežno puste sok.
U vrućoj vodi rastvorite želatin i ostavite na stranu. Uverite se da se ne stvrdne. Mora održavati tečnu konzistenciju.
Pomešajte sir, limunov sok i otopljenu čokoladu (da biste to uradili, postupite kao u prvom slučaju). U smesu dodati prethodno umućen šlag i lagano izmešati. Zatim sipajte želatin i mešajte. Masu sipajte u kalup preko keksa i poravnajte.
Odozgo rasporedite zgnječene bobice - bilo kojom tehnikom. Sve ostalo razbacajte. Stavite u frižider na oko 3 sata i jedite!
Prijatno!
BONUS VIDEO