Recept za KREMASTI desert: Štrumpf torta sa BOROVNICAMA i BELOM ČOKOLADOM

Izvor: K.Ć. Vesti 07.06.2022 10:05 0

Štrumpf hladna torta od sira je jednostavno fantastičan. NJegovi tajni sastojci su krem sir, borovnice i bela čokolada, a priprema se veoma jednostavna

Recept za KREMASTI desert: Štrumpf torta sa BOROVNICAMA i BELOM ČOKOLADOM

Shutterstock

Sastojci

Donji deo

  • 100 g izlomljenog keksa
  • 100 g putera
  • 100 g bele čokolade

Krema

  • 750 g krem sira (tip mascarpone)
  • 100 ml guste pavlake
  • 250 g borovnica 
  • 2 kašičice šećera
  • 150 g bele čokolade
  • 2 kašike limunovog soka
  • 3 kašike želatina u prahu
  • 1/4 šolje ključale vode

Priprema:

Donji deo

U šerpu stavite puter i belu čokoladu. Rastopite ih na laganoj vatri. To možete učiniti i u mikrotalasnoj pećnici. Izlomljeni keks prelijte pripremljenom smesom i dobro promešajte. Sve sipajte u pleh za pečenje. Dno je skoro spremno.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Krema

Umutiti sav šlag prvo.

Odvojite 3/4 pripremljenih borovnica, a ostatak izgnječite viljuškom da nežno puste sok.
U vrućoj vodi rastvorite želatin i ostavite na stranu. Uverite se da se ne stvrdne. Mora održavati tečnu konzistenciju.

Pomešajte sir, limunov sok i otopljenu čokoladu (da biste to uradili, postupite kao u prvom slučaju). U smesu dodati prethodno umućen šlag i lagano izmešati. Zatim sipajte želatin i mešajte. Masu sipajte u kalup preko keksa i poravnajte.

Odozgo rasporedite zgnječene bobice - bilo kojom tehnikom. Sve ostalo razbacajte. Stavite u frižider na oko 3 sata i jedite!

Prijatno!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)