Sastojci
Donji deo
- 100 g izlomljenog keksa
- 100 g putera
- 100 g bele čokolade
Krema
- 750 g krem sira (tip mascarpone)
- 100 ml guste pavlake
- 250 g borovnica
- 2 kašičice šećera
- 150 g bele čokolade
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike želatina u prahu
- 1/4 šolje ključale vode
Priprema:
Donji deo
U šerpu stavite puter i belu čokoladu. Rastopite ih na laganoj vatri. To možete učiniti i u mikrotalasnoj pećnici. Izlomljeni keks prelijte pripremljenom smesom i dobro promešajte. Sve sipajte u pleh za pečenje. Dno je skoro spremno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Krema
Umutiti sav šlag prvo.
Odvojite 3/4 pripremljenih borovnica, a ostatak izgnječite viljuškom da nežno puste sok.
U vrućoj vodi rastvorite želatin i ostavite na stranu. Uverite se da se ne stvrdne. Mora održavati tečnu konzistenciju.
Pomešajte sir, limunov sok i otopljenu čokoladu (da biste to uradili, postupite kao u prvom slučaju). U smesu dodati prethodno umućen šlag i lagano izmešati. Zatim sipajte želatin i mešajte. Masu sipajte u kalup preko keksa i poravnajte.
Odozgo rasporedite zgnječene bobice - bilo kojom tehnikom. Sve ostalo razbacajte. Stavite u frižider na oko 3 sata i jedite!
Prijatno!
BONUS VIDEO