Kada dođe leto i toplo vreme, nikome nije cilj da ostane predugo u kuhinji i sprema ručak tri sati. Sada kako je sezona tikvice, pire od ovog povrća je više nego dobar predlog za ručak.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
- Dve tikvice
- dve kašike maslinovog ulja
- 30 gr putera
- peršun ili mirođija.

Pexels
Priprema:
Oljuštite tikvice i iseckajte ih na kockice. Prodinstajte ih na maslinovom ulju na vrlo tihoj vatri, tako da puste vodu.
Kad omekšaju, izmutite ih štapnim mikserom i dodajte puter, naseckani peršun ili mirođiju.
Po želji posolite i pobiberite. Ovaj pire možete služiti uz bareni krompir ili pastu, pod uslovom da niste na keto dijeti. Bez putera i peršuna, možete ga dati čak i vrlo maloj deci.
Ako volite nešto pikantniija jela, dobra je i varijanta u kojoj prvo prodinstate malo crnog luka, pa tek onda dodate tikvice i nastavite pripremu po receptu. Vegani ovo jelo mogu sa spreme bez putera.
BONUS VIDEO

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PORODIČNOJ PENZIJI Do kada tačno deca treba da dobijaju novac
