Kada dođe leto i toplo vreme, nikome nije cilj da ostane predugo u kuhinji i sprema ručak tri sati. Sada kako je sezona tikvice, pire od ovog povrća je više nego dobar predlog za ručak.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- Dve tikvice
- dve kašike maslinovog ulja
- 30 gr putera
- peršun ili mirođija.

Pexels
Priprema:
Oljuštite tikvice i iseckajte ih na kockice. Prodinstajte ih na maslinovom ulju na vrlo tihoj vatri, tako da puste vodu.
Kad omekšaju, izmutite ih štapnim mikserom i dodajte puter, naseckani peršun ili mirođiju.
Po želji posolite i pobiberite. Ovaj pire možete služiti uz bareni krompir ili pastu, pod uslovom da niste na keto dijeti. Bez putera i peršuna, možete ga dati čak i vrlo maloj deci.
Ako volite nešto pikantniija jela, dobra je i varijanta u kojoj prvo prodinstate malo crnog luka, pa tek onda dodate tikvice i nastavite pripremu po receptu. Vegani ovo jelo mogu sa spreme bez putera.
BONUS VIDEO