Ove ukusne, softane i mekane slane palačinke će sigurno posle prvog zalogaja postati vaša omiljena verzija ove "poslastice"!
Potrebno je: 8 palačinki, 400 g mlevene junetine, 4 kašike ulja, 1 luk, 2 češnja belog luka, so, ljuta paprika, 1 zelena paprika, 100 g paradajza, 15 g obrašna (TP 400), 150 ml pavlake, 200 ml slatke pavlake, 1 kašika Vegete
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Prvo, ispecite osam palalinaka, pa tek onda krenite sa pripremom nadeva.
Iseckati luk na sitno i u tiganju na zagrejanom ulju kratko zagrejati luk. Dodajte mleveno meso, dobro ga propržite, umešajte crvenu papriku i nastavite da pržite, zalivajući smesu vodom po potrebi.
Oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, papriku takođe iseckajte na kockice. Polu omekšalom mesu dodajte papriku i paradajz, iseckan beli luk, malo soli i vegetu.
Na kraju pomešajte brašno koje ste pomešali sa dve kašike pavlake, kratko prokuvajte i malo ohladite. Ovako pripremljenim nadevom napunite palačinke i savijte ih u jastučiće ili na neki drugi način - pa ih ređajte u vatrostanoj činiji.
U istom tiganju, gde se pripremalo meso, zagrejte slatku pavlaku i ostatak pavlake i deo smese sipajte u vatrostalnu činiju. Po vrhu rasporedite pripremljene palačinke i prelijte ih ostatkom kreme. Stavite u zagrejanu rernuna, na 200C na oko 10 minuta, da se zapeku i lepo porumene.