Tradicionalni recept za SOK od VIŠANJA: Ukus koji vraća u DETINJSTVO i napitak koji najbolje osvežava tokom LETNJIH dana

Milica Ognjenović Vesti 25.05.2022 15:00 0

Jednostavnije se pravi nego što mislite

Tradicionalni recept za SOK od VIŠANJA: Ukus koji vraća u DETINJSTVO i napitak koji najbolje osvežava tokom LETNJIH dana

unsplash.com

Višnje su jedne od omiljenih voćki i preko leta su uvek definitivno na prvom mestu. Može da se prave raznorazne đakonije od njih, ali je sok definitivno mnogima najdraži. 

Nema lepšeg i okrepljujućeg napitka nego upravo ovog od višanja koji nam je dobro poznat još iz detinjstva.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Tradicionalni recept za SOK od VIŠANJA: Ukus koji vraća u DETINJSTVO i napitak koji najbolje osvežava tokom LETNJIH dana

Shutterstock

 

Sastojci:

Tri kg višanja
2,5 l vode
jedna kesica limuntusa
jedan kg šećera po litri dobijenog soka

Priprema:

  • Višnje očistite od peteljki i dobro operite. Stavite ih u posudu sa limuntusom i vodom.
  • Izgnječite višnje, pa posudu poklopite i ostavite na hladnom mestu da odstoje 24 sata. 
  • Posle tog vremena, višnje procedite i izmerite količinu tečnosti koju ste dobili.
  • Sipajte u posudu u kojoj će se kuvati, dodajte onoliko kilograma šećera koliko ste litara soka dobili i dobroizmešajte da se istopi.
  • Stavite na šporet i kuvajte na umerenoj temepraturi. Kada se pojavi pena, uklonite je. Nastavite sa kuvanjem soka još pet minuta posle skidanja pene. 
  • Staklene flaše za sok dobro operite, osušite i sterilišite u rerni na 150 stepeni, oko pet minuta.
  • Vruć sok sipajte u vruće flaše. 
  • Flaše ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a onda ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
  •  

     

     

     

     

    img
    28. 02. 2025 10:36

    EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

    img
    25. 03. 2025 10:26

    MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

    img
    07. 04. 2025 08:34

    Miloje otvoreno o tituli, povređenima i narednoj sezoni! Svašta bih voleo... Ja sam Zvezdin vojnik!

    img
    07. 04. 2025 08:40

    Šok nad šokovima! Nije Rusija, a nije ni Kina: Znate li u kojoj državi godišnje hapse 12.000 ljudi zbog objava na internetu?

    img
    07. 04. 2025 08:39

    Danas je sahrana Željka Rutovića: Njegove telo iz Italije dopremila je kolona vozila, a evo kako se od njega oprostila porodica (VIDEO)

    img
    04. 04. 2025 14:20

    6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

    img
    07. 04. 2025 08:46

    "SA KAJSIJOM SMO SE VEĆ POZDRAVILI, ŠLJIVA POD ZNAKOM PITANJA" Voćari uplašeni zbog snega i mraza (FOTO)

    img
    07. 04. 2025 08:47

    Danas u 15:05 – Branko Babić u Info danu sa Dejanom Kljajić!

    img
    07. 04. 2025 08:30

    ДЕТАЉИ ДРАМЕ У БГу: Окренуо се ка инструктору и ово урадио

    img
    04. 04. 2025 07:13

    Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

    img
    07. 04. 2025 08:44

    Na korak su do povratka u Premijer ligu – i žele Petrovića

    img
    07. 04. 2025 08:38

    MALO IM JE PLATA OD 3.000 €: Sve više ljudi napušta Nemačku,

    img
    07. 04. 2025 08:33

    Bora Santana o skandalu sa Cecom na romskom veselju: "Ako uzmeš tolike pare, ispoštuj goste!"

    img
    04. 04. 2025 12:11

    Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

    img
    07. 04. 2025 08:42

    UZNEMIRUJUĆI SNIMCI Bivši fudbaler ranjen u pucnjavi, jedan mladić ubijen

    img
    06. 04. 2025 10:27

    Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

    Komentari (0)