Ove TRI stvari čiste KADU i tuš kao najjača HEMIJA: Nisu SIRĆE i SODA ali je PET puta delotvornije

Vesti 22.05.2022 15:52 0

Bez previše muke do savršene čistoće

Ove TRI stvari čiste KADU i tuš kao najjača HEMIJA: Nisu SIRĆE i SODA ali je PET puta delotvornije

pixabay

Kada dođe na red ribanje kade i tuš kabine, svi dobro znamo za mešavinu a sode bikarbone i limuna ili makar sirćeta. Ipak nekada oni ne daju neke rezultate, a kako bismo izbegli jaku hemikaliju, ovo će sigurno biti od velike pomoći.

Boraks

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za vrata tuš-kabine.

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće plus deterdžent

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Prvo zagrejte sirće da bude mlaka ili tek vruća, ali nikako da proključa. Zatim ga promešajte sa jednakom količinom detardženta i sipajte u sprej bočicu i dobro promućkajte. 
Nakon što prospete uprljanu površinu ostavite da odstoji desetak minuta a zatim obrišite suđerom ili četkom.

Ovom mešavinom može se čisititi i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading