Domaći sok od nane je pored zove, jedan od najomiljenijih napitaka u ovom periodu godine. Osvežava i okrepljuje umorni organizam. On će vam osnažiti telo bolje i od šumećih tableta. Jako ga je važno piti tokom proletnjih i letnjih meseci. Pritom, potpuno je zdrav, prirodan i bezbedan za konzumaciju.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
RECEPT
- Mladi sveži listovi nane (300 grama),
- Tri litra vode,
- Tri kilograma šećera (da dobro ste pročitali),
- Tri vrećice (30 g) limuntusa,
- I još pet kašika šećera i to punih.
Ako se pitate zašto toliko šećere, evo odgovora.
Koliko god delovalo nezdravo i neprihvatljivo, ipak je posredi sirup koji se kasnije razdređuje sa vodom. Ako vam je i dalje sladak, još ga više razblažite. Najinteresantnija stvar je ta što ga deca baš takvog najbolje prihvataju.
IZRADA SIRUPA
1. Mlade listove najpre saperite nad jačim mlazom vode, a potom ih iseckajte što sitnije odgovarajućim nožem.
2. Složite listiće u šerpu, pospite na njih limuntus i stavite preko svega pet odmerenih kašika šećera.
3. Sve zajedno izmešajte i to što bolje, listove zgnječite ne bi li sok od nane izašao u što većoj količini.
4. Na kraju prelijte hladnijom vodom, odložite poklopljeno u frižiter i pustite nek odstoji ceo dan (24 časa).
5. Sutradan, celokupan sadržaj trba porocediti kroz gazu, a još bolje s pokazala gusta cediljka.
6. U takav sirup prirodajte sav preostali šećer i pustite ga nek se topi još 24 časa. Obilazite ga povremeno izmešajte.
7. Sledeći dan prespite sok od mente u sterilisane staklene flaše i čuvajte na hladnom mestu.
Preporučljivo je da ga pijete do mesec dana i da ga držite u frižideru.
BONUS VIDEO