Testo:
200 ml vode
6 kašika brašna
3 jajeta
Fil I:
800 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
6 kašika šećera
100 g margarina
Fil II:
100 g šlag krema
1/2 čaše mleka
1 kašika šećera
Priprema:
Staviti 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju, a kada prokuvaju, dodati im 6 kašika brašna i umešati u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodamo 3 jajeta i umutimo mikserom. Od te smese špricem pravimo oblike i ubacimo u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarati 20 minuta. Peći dok ne porumene.
Kada se princes krofne ohlade, sečemo ih na pola, može reckastim nožem.
U 500 ml mleka dodamo 6 kašika šećera i čekamo da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutimo prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko, mešajući ih spojimo, kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodamo mu 100 gr magrarina i umutimo mikserom. To je prvi fil i njime punimo predhodno isečene princes krofne.
Preko prvog fila stavljamo fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera.
Kada smo stavili oba fila, prekrijemo ih odsečenim delom princes krofne.
Pre služenja posuti šećerom u prahu. Prijatno!