Potrebno je za testo:
- 250 gr brašna
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 30 ml maslinovog ulja
- soli
Prilog:
- 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
- 100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku
- 1 glavica crvenog luka
- po želji krupna so
Priprema
Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje.
Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje. Premazati kiselom pavlakom. Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta.
BONUS VIDEO