Spremite najukusniju DOMAĆU PICU po recepturi naših baka: Klinci je OBOŽAVAJU i malo je DRUGAČIJA od originala

Izvor: NajŽena.rs Vesti 29.04.2022 17:19 0

Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.

Spremite najukusniju DOMAĆU PICU po recepturi naših baka: Klinci je OBOŽAVAJU i malo je DRUGAČIJA od originala

pixabay

Potrebno je za testo:

- 250 gr brašna

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- 130 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- soli

Prilog:

- 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
- 100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku
- 1 glavica crvenog luka
- po želji krupna so

Priprema

Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje.

Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje. Premazati kiselom pavlakom. Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)