Koliko puta vam se desilo da taman što se spremite da napravite omiljenu pogaču ili drugu poslasticu i shvatite da nemate kvasac u kući. Ne brinite, ne morate da idete do radnje iz udobnosti doma, možete ga napraviti sami i uvek biti spremni za omiljene recepte. Ono što je važno je da sastojke pomešate u staklenoj posudi i da u njoj čuvate kvasac, nije poželjno da bude od plastike.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 1 šolja brašna
- 1 šolja mlake vode
- 1 kašika šećera
Priprema
Pomešajte sve sastojke u glatku masu, pokrijte gazom ili folijom i ostavite na toplom, samo vodite računa da nije na direktnoj toploti, jer to ubija kvasac. Proces fermentacije traje od 3-7 dana u zavisnosti koje ste brašno koristili i da li ste dodali šećer. Gotovo je kada s pojave mehurići na njemu i kada osetite poznat miris vrenja. Za jedan kilogram brašna biće vam potrebno oko dve šolje domaćeg kvasca.
Ako želite da imate kvasac pri ruci svakog dana, možete u teglu sa domaćim kvascem, svaki dan dodavati po pola šolje mlake vode i brašna. Tako ćete ga "hraniti" svaki dan i imaćete konstantnu proizvodnju. Tada treba da mešate masu nakon dodavanja, pa koristite silikonsku ili drvenu varjaču.
BONUS VIDEO