Sastojci:
- Tortelini ili ravioli sa sirom, 1 pakovanje
- 100 gr mesnate slanine,
- dve kašike maslinovog ulja
- dva žumanca
- 2 dl kisele pavlake
- jedan čen belog luka
- po ukusu biber, so, seckani peršun
- rendani parmezan
Priprema:
Testeninu prvo skuvajte, tako da je ne prekuvate. Izvadite tiganj i na dve kašike maslinovog ulja ispržite sitno seckanu slaninu.
U posebnu posudu izmešajte žumance sa kiselom pavlakom i dodajte mleveni biber, so i peršun.
Smesu sipajte u tiganj sa dinstanom slaninom i pržite uz mešanje oko dva minuta, a zatim sklonite sa šporeta.
Procediti testeninu i sipati u veću, dublju činiju.
Preliti testeninu polovinom smese i dobro izmešati, kako bi se pasta i preliv dobro sjedini.
Ostatak preliva pospite sa malo peršuna i izrendanog parmezana.