Kada se daska za sečenje ne čisti redovno, ona posle određenog vremena postane idealna površina za stvaranje raznih bakterija.
Kako bi daske za sečenje mesa i povrća ostale čiste, fanovi ‘kraljice čišćenja’ Mrs. Hinč objavili jedan savet koje su mnoge domaćice rado poslušale.
Potrebno je da uzmete sirće i pomešate sa pastom za zubem, promešate i nanesete na dasku.
Brojni ljudi su se oglašavali, ali su se svi složili da je na kraju ova formula čišćenja ipak najbolja.
Pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja zubni plak pa čini ‘čuda’ i u uklanjanju mrlja
Alkoholno sirće sadrži visok nivo kiselosti koje uklanja tragove od kamenca i sapuna, a u isto vreme vrši i sjajnu dezinfekciju.
Uz to, neki su za čišćenje daske za sečenje savetovali i limunov sok koji je zbog kiselosti takođe odličan proizvod za čišćenje.