Kada se daska za sečenje ne čisti redovno, ona posle određenog vremena postane idealna površina za stvaranje raznih bakterija.
Kako bi daske za sečenje mesa i povrća ostale čiste, fanovi ‘kraljice čišćenja’ Mrs. Hinč objavili jedan savet koje su mnoge domaćice rado poslušale.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Potrebno je da uzmete sirće i pomešate sa pastom za zubem, promešate i nanesete na dasku.
Brojni ljudi su se oglašavali, ali su se svi složili da je na kraju ova formula čišćenja ipak najbolja.
Pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja zubni plak pa čini ‘čuda’ i u uklanjanju mrlja
Alkoholno sirće sadrži visok nivo kiselosti koje uklanja tragove od kamenca i sapuna, a u isto vreme vrši i sjajnu dezinfekciju.
Uz to, neki su za čišćenje daske za sečenje savetovali i limunov sok koji je zbog kiselosti takođe odličan proizvod za čišćenje.