Sastojci:
- 1 kg jagnjetine (od grudi ili buta, vrat, plećka) ili junetine ili piletine. Kapama ne mora da bude samo od jagnjećeg mesa
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
- 200 g luka
- 200 g mladog luka i 500 grama spanaća, zelja ili blitve
- 300 g paradajz-pirea (nije obavezno)
- 100 g masti
- 5 g aleve paprike
- 1 g belog luka
- 2 dl kiselog mleka ili pavlake
- 100 g brašna
- 300 g spanaća
- 20 g soli
Priprema:
Jagnjetinu isecite na osam delova, operite i prosušite krpom, posolte, pospite brašnom, pa je u 50 g vrele masti propržite da dobije rumenu boju i izvadite iz masti. Luk sitno naseckajte i na drugom delu masti takođe propržite do zlatno-žute boje. Dodajte sitno seckane peršun i beli luk, pa i to malo propržite.
Dodajte vodu i kocku za supu, i sve kuvajte 10 minuta. Ubacite proprženo meso, paradajz, poklopite i polako dinstajte 40 minuta.
Spanać očistite, operite i dobro ocedite. Mladom luku odsecite vrhove listova, a ostatak isecite na 2,5 cm duge štapiće, pa na ugrejanoj masti u kojoj se pržilo meso pržite 3 minuta uz lagano mešanje.
Dodajte oceđen spanać, prevrćite lopaticom i pržite još 3 minuta. I to dodajte mesu i dinstajte lagano još 25 minuta. Zapecite 20-tak minuta (nije obavezno). Služiti sa ovčijim kiselim mlekom, kajmakom, jogurtom ili pavlakom.
Prijatno!
BONUS VIDEO