Sastojci
- 1 kg jagnjetine (od grudi ili buta, vrat, plećka) ili junetine ili piletine. Kapama ne mora da bude samo od jagnjećeg mesa.
- 200 g luka
- 200 g mladog luka
- 500 grama spanaća, zelja ili blitve
- 300 g paradajz-pirea (nije obavezno)
- 100 g masti
- 5 g aleve paprike
- 1 g belog luka
- 2 dl kiselog mleka ili pavlake
- 100 g brašna
- 300 g spanaća
- 20 g soli
Priprema
Jagnjetinu isecite na osam delova, operite i prosušite krpom, posolte, pospite brašnom, pa je u 50 g vrele masti propržite da dobije rumenu boju i izvadite iz masti.
Luk sitno naseckajte i na drugom delu masti takođe propržite do zlatno-žute boje. Dodajte sitno seckane peršun i beli luk, pa i to malo propržite.
Dodajte vodu i kocku za supu, i sve kuvajte 10 minuta. Ubacite proprženo meso, paradajz, poklopite i polako dinstajte 40 minuta.
Spanać očistite, operite i dobro ocedite. Mladom luku odsecite vrhove listova, a ostatak isecite na 2,5 cm duge štapiće, pa na ugrejanoj masti u kojoj se pržilo meso pržite 3 minuta uz lagano mešanje.
Dodajte oceđen spanać, prevrćite lopaticom i pržite još 3 minuta.
I to dodajte mesu i dinstajte lagano još 25 minuta.
Zapecite 20-tak minuta (nije obavezno).
Služiti sa ovčijim kiselim mlekom, kajmakom, jogurtom ili pavlakom.
Prijatno!