Za POMFRIT kao iz restorana: Profesionalni kuvar otkriva koji je to TAJNI sastojak, vi ga SIGURNO već imate u KUHINJI

Andrea Orlandić Vesti 11.09.2021 16:55 0

Svi znamo da je pomfrit iz restorana uvek savršeno hrskav, začinjen i generalno jako ukusan. Ali kada ste probali sami da ga napravite nije bio ni blizu tako savršen - zato što postoji jedan trik za koji mali broj ljudi zna

Za POMFRIT kao iz restorana: Profesionalni kuvar otkriva koji je to TAJNI sastojak, vi ga SIGURNO već imate u KUHINJI

Shutterstock

- Za početak, važno je odabrati savršen krompir. Birajte one "brašnastije", s više skroba kao i one koji imaju tamniju koru. Upravo je skrob ključan za to da krompir bude hrskav spolja, a mekan iznutra - rekao je za "Greatist" kuvar Pol Malvone.

Druga bitna stvar je način na koji sečete krompiriće. Optimalna širina je oko šest milimetara, bude li tanji lako će zagoreti, a ostaće sirov iznutra, a bude li deblji neće biti dovoljno hrskav.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Međutim, kuvar Malvone upozorava da vlaga na krompirićima otežava pečenje jer se masnoća teže hvata za površinu krompira - zato savetuje da ih pre pečenja osušite u kuhinjskoj krpi.

A trik, odnosno tajni sastojak koji čini čuda za pomfrit je kukuruzno brašno kojim jednostavno malo pospite po krompirićima. Skrob iz njega će pokupiti višak tečnosti i na krompiru stvoriti sloj koji će pomoći da postignete hrskavost kao u restoranima. Upravo je to ključno za dobijanje savršenog pomfrita. Dovoljna je kašičica kukuruznog brašna na kilogram krompira.

Kuvar potom dodaje da mnogi "potapaju" krompir u ulje, a to je zapravo pogrešno. Dovoljna je kašika ulja na kilogram krompira, a bitno je samo da svaki krompirić bude "obložen" uljem.

Zatim ih samo ravnomerno rasporedite na podlogu za pečenje i ubacite u rernu koja prethodno treba da bude zagrejana. Idealna temperatura je oko 230 stepeni Celzijusa, a treba ih peći oko 20 minuta. Na pola pečenja ih okrenite na drugu stranu i imaćete savršene krompiriće, kao iz restorana.

img
02. 04. 2025 01:30

OBAVILE RAZGOVOR U ŠIFRAMA! Matoru zanimalo šta Dragana želi, pa je upitala: Je l' stoji DEVET?! (VIDEO)

img
02. 04. 2025 00:46

ŠALJE TAJNU PORUKU TERZI?! Dragana se ne odvaja od Matore, ali ovo nikom nije promaklo, evo o čemu je reč! (VIDEO)

img
01. 04. 2025 23:00

NESTABILNO, U ISTOM GRADU MOGUĆI I KIŠA I SUNCE: Vremenska prognoza za sredu, 2. april

img
02. 04. 2025 01:20

PRIZNAO SVE! Munja otkrio da se ljubi sa Stefani već tri dana, a onda saznao za izdaju od ovog učesnika! (VIDEO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
01. 04. 2025 23:02

(MAPA) RASTE NAPETOST IZMEĐU VAŠINGTONA I TEHERANA Bliski istok spreman da detonira: Da li nas očekuje novi rat, isplivali opasni planovi

img
02. 04. 2025 00:32

Ena NABLATILA Slađu i Peju zbog vrelog plesa, Đole pokušao da je spoji sa Zolom, ona se nasmejala: Bar ne moram prezime da menjam (VIDEO)

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 22:40

"POZDRAV ZA DAČINOG DEČKA IZ NOVOG PAZARA" Mima otkrila šok tvrdnje na račun učesnika Elite: Sve se čulo što si mi pričao (VIDEO)

img
02. 04. 2025 01:24

KRČKA SE HAOS! Dača i Jelena osmislili PAKLENI zadatak, spremni da ukućanima ZAGORČAJU boravak u Eliti (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:47

RASTE NAPETOST IZMEĐU VAŠINGTONA I TEHERANA Bliski istok spreman da detonira: Da li nas očekuje novi rat, isplivali opasni planovi

img
02. 04. 2025 00:21

Slađa postala ZLATOLINA! Peja se bacio u skidanje njene skinute BLINDE, ona podivljala i zamešala kukovima: Preznoji me... (VIDEO)

img
02. 04. 2025 00:37

ISPLIVALE SVE TAJNE: Terza prodao Munju, otkrio da se Dujković POLJUBIO sa Stefani ispod pokrivača, ovo je NACIJA ČEKALA (VIDEO)

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
02. 04. 2025 00:37

Atmosfera pred ključanje: Zbog Joce i Ivane GORI KAZINO, svi učesnici na nogama (VIDEO)

img
02. 04. 2025 01:41

PUKOŠE KAO ZVEČKE! Matora oduvala Draganu, pa je podsetila na razgovore: Dogovorile smo se da ćemo napolju! (VIDEO)

Komentari (0)