Leskovačka pljeskavica (za četiri osobe)
Sastojci
- 300 g mlevene svinjetine
- 300 g mlevene junetine
- 150 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika ljute tucane paprike
- biber
- so
Prilog
- lepinja
- par listova zelene salate
- ajvar
- pavlaka
- paradajz
- luk crni
Priprema
Mleveno meso sjediniti, pa mu dodati narezan luk, beli luk i začine. Dobro izmešati, pa oblikovati u pljeskavice veličine dlana. Peći na roštilju ili livenom tiganju sa obe strane dok meso ne porumeni.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Lepinje preseći na pola. Donju, unutrašnju polovinu namazati ajvarom, pa preko pavlakom. Između stranica lepinje po želji redati povrće i jedan komad mesa.
Služiti odmah, toplo.
BONUS VIDEO
Baki
12.04.2022 19:02Ovo nema veze sa leskovačkom pljeskavicom. Poenta je u sastavu mesa, luka i zašina. Meso mora da odstoji. Ovo što ste napisali je hamburger.