IZNENADIĆETE SE: Jedan vitamin može da vam pomogne da smršate, proverite da li ga unosite DOVOLJNO!

Vesti 09.04.2022 08:35 0

O prednostima vitamina D se može govoriti gotovo beskrajno

IZNENADIĆETE SE: Jedan vitamin može da vam pomogne da smršate, proverite da li ga unosite DOVOLJNO!

unsplash.com

Ovaj vitamin pomaže u apsorpciji kalcijuma, reguliše hormone, održava zdrave kosti i funkcionisanje celokupnog našeg imunološkog sistema, a uz to čak smanjuje rizik od razvoja depresije.

Naučnici su istražili moguću vezu između nivoa vitamina D i viška kilograma. Otkriveno je da prekomernu težinu često prati nedovoljna količina ovog vitamina. To je možda zbog njegovih masnih svojstava: što je veća telesna težina, to je potrebno više „solarnog“ vitamina.

Uzimanje vitamina D možda neće dovesti do naglog gubljenja kilograma, ali njegov odgovarajući status definitivno će pomoći ukupnom zdravlju i održavanju željene težine.

Istovremeno, vitamin D suzbija akumulaciju masnih ćelija u telu. U jednoj od nedavnih studija učestvovale su žene sa prekomernom težinom: nakon uzimanja ove biološki aktivne supstance tokom 12 nedelja, primetile su smanjenje telesne masti.

Znaci nedostatka vitamina D

  • Povećani umor
  • Depresija
  • Iznenadni bolovi u kostima i mišićima
  • Slabost mišića
  • Grčenje mišića
  • Gubitak kose

Da biste uneli dovoljno vitamina D jedite masnu ribu poput lososa, skuše i sardina. Konzumirajte žumanca i provodite vreme na suncu uz odgovarajuću zaštitu.

Komentari (0)
Loading