Toliko su MEKANE da se raspadaju u ustima: Seljačke šnicle bolje su od lovačkih, TAJNI sastojak im daje pravi šmek

Izvor: M. G. Vesti 07.04.2022 16:45 0

Seljačke šnicle su toliko mekane da se raspadaju u ustima.

Toliko su MEKANE da se raspadaju u ustima: Seljačke šnicle bolje su od lovačkih, TAJNI sastojak im daje pravi šmek

Shutterstock

Ako napravite seljačke šnicle za ručak definitivno nećete pogrešiti. Još su bolje od lovačkih jer se dinstaju u bujonu koji ih čini mekanim, a pred kraj se dodajte i suva paprika koja daje pikantnost. Ako ne volite ljuto koristite obične suve paprike. Ove fenomenalne šnicle možete da poslužite sa pire krompirom ili pireom od graška. 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- 4 svinjske šnicle

- 4 suve ljute paprike
- 1 kisela paprika
- 3 kašike ulja
- 1-2 čena bela luka
- 1 kocka supe

Priprema

Šnice izlupajte čekićem za meso, pa začinite po želji. Propržite ih u tiganju s obe strane, pa dodajte kocku supe koju ste rastvorili u vodi. Ako imate spreman bujon još bolje, koristite njega umesto kocke. Dinstajte. Suve paprike operite i zasecite, pa potopite u ključalu vodu. Ostavite da odstoje par minuta. Suve paprike iseckajte i poređajte oko mesa. Ako nemate suve možete da koristite i sveže, samo onda ne morate da ih omekšavate u vodi. Pred kraj dodajte secakni beli luk i mirođiju i dinstajte još 5 minuta. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)