Šeherezada TORTA sa turskim keksom: Košta svega 750 DINARA, a ukus je božanstven i svako će tražiti parče više

M. G. Vesti 06.04.2022 14:47 0

Božanstvena kremasta torta sa ukusom koji opija.

posna šeherezada

Shutterstock

Sastojci za fil:

- 1 l mleka

- 4 kesice pudinga od karamele
- 1 margarin
- 10 kašika šećera

Sastojci za kore:

- 2 pakovanja turskog keksa

Sastojci za šlag:

- 250 ml biljne slatke pavlake

Priprema

Pripremiti sve 4 kesice pudinga od karamele u 1 l mleka i dodati 10 supenih kašika šećera. Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Mikserom mutiti sve dok se ne dobije kremasta masa.

Spremite turski keks. Tanak je i nema potrebe da se natapa, omekšaće od fila. Pripremite i 250 ml slatke biljne pavlake.

Na plato poređajte keks. Preko keksa namažite karamel fil, zatim namažite biljni šlag. Nakon toga postupak ponavljajte sve dok ne potrošite materijal. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag krem, kojim namažete celu tortu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading