Recept za ova neobična jaja datira još iz drevnog Rima, gde su kuvana jaja bila začinjena ljutim umacima i služila se kao predjelo tokom okupljanja i gozbi. Služivanje jaja tokom zabave bilo je uobičajeno samo za bogate Rimljane.
Potrebno je: 4 jaja, 2 kašike majoneza, 1 kašika senfa, pola kašičice sirćeta, prstohvat soli, pola kašičice bibera, prstohvat čili paprike u prahu, 2-3 grančice vlasca i prstohvat crvene paprike u prahu.
Priprema:
Pripremiti tvrdo kuvana jaja pa ih potom ohladiti. Pažljivo ih očistite i prepoloviti po dužini. Izvadite žumanca i stavite ih u zasebnu činiju, provucite ih viljuškom tako da nema velikih grudvica.
U posudu gde su žumanca dodajte majonez, senf, sirće i začine, pa dobro promešajte da ne ostane grudvica. Po želji u ovom koraku možete dodati još neke začine.
Uzmite kašičicu i ovom smesom napuite prazna belanca. Kada sve završite pospite sa malo crvene paprike, ukrasite i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Možete ih jesti odmah pošto ih napravite ili kada odstoje sat vremena u frižideru.