Ako se danas osećate "PAKOSNO" probajte da napravite ova ukusna ĐAVOLJSKA jaja

Vesti 09.09.2021 16:22 0

Iako mislite da znate da spremate jaja na sto načina, u ovoj varijanti ih zasigurno još nieste probali

Ako se danas osećate "PAKOSNO" probajte da napravite ova ukusna ĐAVOLJSKA jaja

pixabay

Recept za ova neobična jaja datira još iz drevnog Rima, gde su kuvana jaja bila začinjena ljutim umacima i služila se kao predjelo tokom okupljanja i gozbi. Služivanje jaja tokom zabave bilo je uobičajeno samo za bogate Rimljane.
 

Potrebno je: 4 jaja, 2 kašike majoneza, 1 kašika senfa, pola kašičice sirćeta, prstohvat soli, pola kašičice bibera, prstohvat čili paprike u prahu, 2-3 grančice vlasca i prstohvat crvene paprike u prahu.

Priprema:

Pripremiti tvrdo kuvana jaja pa ih potom ohladiti. Pažljivo ih očistite i prepoloviti po dužini. Izvadite žumanca i stavite ih u zasebnu činiju, provucite ih viljuškom tako da nema velikih grudvica.

U posudu gde su žumanca dodajte majonez, senf, sirće i začine, pa dobro promešajte da ne ostane grudvica. Po želji u ovom koraku možete dodati još neke začine. 

Uzmite kašičicu i ovom smesom napuite prazna belanca. Kada sve završite pospite sa malo crvene paprike, ukrasite i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Možete ih jesti odmah pošto ih napravite ili kada odstoje sat vremena u frižideru.
 

Komentari (0)
Loading