Za mnoge ljude ovo je nepotrebno smeće, koje ponekad slučajno završi s mesom u loncu ili tiganju. Ne znaju svi da ovaj jastučić nije dizajniran da nam oteža život ili poveća težinu proizvoda . Naći ćete ga u pakovanju mlevenog mesa i u komadima, bez obzira na vrstu ili marku. Može imati različite boje i teksture, ali bez njega je teško kupiti zapakovano meso. Šta je to i čemu služi? Objašnjavamo.
Odgovor je jednostavniji nego što možete zamisliti. Ovo nije magični trik, ali upotreba ovog jastučića u pakiranom mesu može olakšati život, pa čak i zaštititi naše zdravlje. Pa, ovaj predmet je dizajniran da apsorbuje tečnosti koje iscure iz mesa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
To je normalno i nije štetno samo po sebi, niti ukazuje na loš kvalitet proizvoda. Međutim, voda iz sirovog mesa sadrži opasne mikrobe. Kuvanjem je dovoljno da ih neutrališete, tako da ne morate da brinete o jelu. Problem je, međutim, curenje tečnosti koja se lako može proširiti kuhinjom i kontaminirati druge proizvode, poput već opranih sudova ili voća.
Zahvaljujući ovom neupadljivom ulošku, voda se upija i ne kaplje svuda. I meso ne leži u vlagi, što mu produžava rok trajanja.
Zapamtite, međutim, da sam uložak ne čini sve umesto nas. Prilikom rukovanja sirovim mesom morate se pridržavati nekoliko pravila . Pre svega, nije potrebno i ne treba ga ispirati pod slavinom. Ovo širi bakterije i zagađivače po kuhinji i ni na koji način ne povećava našu sigurnost.
Takođe je ozbiljna greška odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi . Treba ga držati na sigurnoj temperaturi i tokom odmrzavanja. To znači da ne bi trebalo da bude veće od oko 4 stepena C. Kad je toplije, bakterije imaju idealne uslove za razmnožavanje, što predstavlja pretnju po naše zdravlje. Nikada ne odmrzavajte meso na radnoj površini ili u toploj vodi. Čak i ako mu je centar i dalje smrznut, bakterije se mogu razmnožavati na odmrznutom delu toplijem od 4 stepena.
Treba zapamtiti i posebne ploče za rezanje sirovog mesa. Staklo je najbolje. Oni od plastike ili drveta nisu pogodni, jer se lako oštećuju, a nečistoće prodiru u pukotine i nemoguće ih je ukloniti.

PARIZ VEĆ SLAVI TITULU: Uoči finala Svetskog klupskog prvenstva biće raspoređeno 11.500 policajaca
Marija Mikić nikad provokativnija - Cvetna haljina svima raspalila maštu (FOTO)

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom
Hitna pomoć: Mirna noć u Beogradu, lakša saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za nedelju našeg poznatog tipstera

JUČE SMO PROŠLI! Evo današnjih predloga iz Lige nacija za odbojkašice

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

U BEOGRADU JUTROS SVE ULICE PROHODNE: Linije GSP funkcionišu normalno

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
NISAM SE POTUKLA, JA SAM TUKLA: Olja Karleuša progovorila o jezivom fizičkom obračunu: TREBA KRIVIČNO DA ODGOVOARAM

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

MUP SE OGLASIO O BLOKADERIMA: Sve blokade uklonjene, podnete 24 prekršajne prijave - proveren identitet 99 osoba
