Sastojci
- 1 kg jabuka
- 5 kašika smeđeg šećera
- 20 g maslaca
- 1 šlag
- mleko za mućenje šlaga
- cimet
Za biskvit
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašika brašna
- 1 vanil šećer
Priprema
Tepsiju obložiti pek papirom i premazati maslacem. Jabuke oljuštiti iseći na kriške pa gusto poređati, preko posuti šećer (ako volite slađe dodajte još šećera). Ubaciti u rernu na 220 stepeni oko pola sata da se jabuke karamelizuju pa izvaditi iz rerne posuti cimetom i preliti testo za biskvit koje se muti od jaja, šećera i brašna.
( Prvo se umute žumanca sa šećerom pa se doda sneg od belanaca i na kraju ručno umeša brašno).
Peći na 180 stepeni 20 minuta. Kad se kolač malo prohladi okrenuti ga naopako i premazati šlagom.