Pravi BAKIN RECEPT za kolač sa višnjama: Ljubav na prvi miris i zalogaj

Izvor: M. G. Vesti 26.03.2022 21:02 1

Originalan bakin recept za kolač sa višnjama koje smo jeli u detinjstvu

Pravi BAKIN RECEPT za kolač sa višnjama: Ljubav na prvi miris i zalogaj

Shutterstock

Sastojci:

- 5 jaja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza

Za posipanje:

- prah šećer

Priprema

Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini. Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo. Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.

Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm). Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo. Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.

Kolač pečemo u već zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta. Seći na kocke i posuti prah šećerom. Umesto svežih višanja, možete koristiti i višnje iz zamrzivača.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Šašav recept
27.03.2022 23:58

U receptu ne stoji da treba jaja! Koliko jaja?