Ceo ŽIVOT pogrešno kuvate PIRINAČ: Samo ako ga OVAKO pripremite, biće kao iz RESTORANA

Vesti 25.03.2022 12:10 0

Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?

pirinač

Shutterstock

Iako se čini kao veoma jednostavna priprema oveg jela, ljudi svejedno greše u pripremaju. 

Evo saveti kako da se pirinač skuva na pravi način. 

Prvo i osnovno, nikako ne stavljajte pirinač u hladnu vodu jer će biti gnjecav i lepljiv. Umesto toga,prvo ga prepržite ga malo na ulju. U drugom loncu stavite vodu da ključa pa tek onda stavite pirinač. Odmah ga začinite i mešajte sve dok voda skroz ne ispari. 

Pustite ga da se krčka oko 25 minuta. 
Kada voda proključa, poklopite posudu u kojoj kuvate pirinač i smanjite temperaturu.
Za kraj dodajte par kapljica limuna i malo putera.

Takođe, veoma je važno paziti na samu razmeru pirinča i vode, tako da na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading