Ceo ŽIVOT pogrešno kuvate PIRINAČ: Samo ako ga OVAKO pripremite, biće kao iz RESTORANA

Milica Ognjenović Vesti 25.03.2022 12:10 0

Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?

pirinač

Shutterstock

Iako se čini kao veoma jednostavna priprema oveg jela, ljudi svejedno greše u pripremaju. 

Evo saveti kako da se pirinač skuva na pravi način. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Prvo i osnovno, nikako ne stavljajte pirinač u hladnu vodu jer će biti gnjecav i lepljiv. Umesto toga,prvo ga prepržite ga malo na ulju. U drugom loncu stavite vodu da ključa pa tek onda stavite pirinač. Odmah ga začinite i mešajte sve dok voda skroz ne ispari. 

Pustite ga da se krčka oko 25 minuta. 
Kada voda proključa, poklopite posudu u kojoj kuvate pirinač i smanjite temperaturu.
Za kraj dodajte par kapljica limuna i malo putera.

Takođe, veoma je važno paziti na samu razmeru pirinča i vode, tako da na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)