Ovi hrskavi štapići su odlična grickalica uz TV, a savršeno se slažu i uz pivo. Ako imate nekog pivopiju u okruženju, evo ideje kako da ga obradujete.
Sastojci:
- 100g masti
- 100ml piva
- 250g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- 50g susama
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Mast, pivo, brašno, so i prašak za pecivo umesiti u testo. Uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru. Na papiru za pečenje ili plastičnoj foliji razviti testo (debljine 3-5 mm). Seći nožem na trake dužine 10 cm a širine otprilike 1. Premazati jajetom i posuti susamom.
Uzimati traku po traku, a zatim je uviti par puta i staviti u pleh obloženim papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
*Dodatni savet: Umesto masti možete koristiti margarin ili ulje. Najbolje i najhrskavije ispadaju sa mašću.
Ukoliko ne volite pivo, možete ga zameniti i belim vinom.
