Ovi hrskavi štapići su odlična grickalica uz TV, a savršeno se slažu i uz pivo. Ako imate nekog pivopiju u okruženju, evo ideje kako da ga obradujete.
Sastojci:
- 100g masti
- 100ml piva
- 250g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- 50g susama
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Mast, pivo, brašno, so i prašak za pecivo umesiti u testo. Uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru. Na papiru za pečenje ili plastičnoj foliji razviti testo (debljine 3-5 mm). Seći nožem na trake dužine 10 cm a širine otprilike 1. Premazati jajetom i posuti susamom.
Uzimati traku po traku, a zatim je uviti par puta i staviti u pleh obloženim papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
*Dodatni savet: Umesto masti možete koristiti margarin ili ulje. Najbolje i najhrskavije ispadaju sa mašću.
Ukoliko ne volite pivo, možete ga zameniti i belim vinom.