Ručak samo za poželeti, jeftino i brzo.
Testenina s rikotom i belim lukom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
- 300 g testenine
- 1 kašika maslinova ulja
- 2 šečnja belog luka
- 250 g rikota sira
- kora od jednog limuna
- so, biber
- sveži bosiljak
Priprema:
- Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Procedite je i sačuvajte šoljicu vode od kuvanja.
- Zagrejte ulje na laganoj vatri, dodajte beli luk i kratko propržite, a zatim umešajte rikotu, 100 ml vode od kuvanja testenine i narendanu koru od limuna. Nastavite da mešate dok se smesa ne sjedini. Po potrebi dodajte još malo vode.
- Umešajte špagete, dodatno začinite pa poslužite toplo.
Pileći karabataci sa limunom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 4 veća karabataka, cca 500 g
- 1 limun
- 5 grančica sveže majčine dušice
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
- Prelijte pileće karabatake maslinovim uljem i začinite biberom i solju.
- Poređajte ih u pleh s kožicom okrenutom nadole i tek onda upalite ringlu na šporetu. Pustite ih da se prže otprilike 15 minuta.
- Kad koža postane hrskava, okrenite ih i dodajte tanke kriške limuna i grančice majčine dušice, pa ih prebacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni.
- Pecite ih još 15 minuta i poslužite dok je toplo.