Njihove kulinarske majstorije nas oduševljavaju, i rado uživamo u njihovim specijalitetima u svom omiljenom restoranu. Ipak, do nas stigne samo finalna verzija koja na tanjiru izgleda nikad bolje, a šta se sve dešava iza zavese - ostaje tajna kuvara. Logično, oni najbolje znaju koja jela u restoranu se uglavnom prave od vrhunskih namirnica, a koja baš i nisu najbolji izbor, i zbog čega. Naravno, i mi želimo da što pre saznamo bar po nešto od te njihove mudrosti.
Ovo su ne baš najbolji izbori kada jedete u restoranu, kada su u pitanju hrana i piće, po mišljenju profesionalnih kuvara:
Supa
Iskustvo iz prve ruke kaže da supe nikad nisu sveže, i što posebno utiče na njihov kvalitet - tokom cele noći se blago podgrevaju u velikim kontejnerima, kako bi bile spremne za sutrašnji meni. Tako se uništavaju svi zdravi sastoci u njoj, poput povrća.
Kokteli sa voćem
Lepo izgleda kada nam konobar donese savršen koktel u boji sa svežim voćem unutra. Ali limun i narandže ili neka druga voćka koji se koriste u tu svrhu, kako kažu profesionalni kuvari, u 95 % slučajeva nisu dobro oprani, što znači da ovako spremljeno piće nije baš najbolji izbor.
Vegeterijanska pica
Ovde nije problem u samim sastojcima koji se koriste kao nadev na vegeterijasnkoj pici, poput tune, povrća i sl, već u tome što se za pripremu sosa često koristi životinjska mast u svrhu zgušnjavanja.
Jela sa topljenim kačkavaljem
Naravno da svi volimo topljeni kaćkavalj!, Ali u restoranu umesto njega često dobijemo nezdravu zamenu, a da toga nismo ni svesni. Mnogi topljeni kačkavalj prave od vrlo malo kačkavalja, a kao ostatak koriste biljnu mast.
Piće sa ledom
Ovde važi isti razlog zbog kog nije pametno poručiti pića sa svežim voćem unutra. Profesionalni kuvari tvrde da je led koji se čuva u kuhinjama prepun bakterija, i to upravo zbog toga što se mašine koje prave led vrlo retko čiste.
BONUS VIDEO