RECEPT ZA POSNU TORTU Napravite brzi i ukusni kremasti desert, bez pečenja kora!

Izvor: K.Ć Vesti 13.03.2022 21:30 0

Posna kremasta torta

RECEPT ZA POSNU TORTU Napravite brzi i ukusni kremasti desert, bez pečenja kora!

Printscreen/Youtube

Donji deo:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr posnog margarina
  • 100 ml bilo kog soka

Fil:

  • 1l vode ili sojinog mleka
  • 160 gr, to su 4 kesice pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 250 gr posnog margarina
  • 200 gr šećera u prahu ili po ukusu
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 – 200 gr posne čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
  • 150 gr posnog šlaga 
  • 300 ml gazirane vode

Priprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode, a ostatak vode staviti na vatru da provri.

Kad voda skoro provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Skloniti sa vatre, pa dodati po želji malo ekstrakta od vanile, može i ne mora, zatim prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi praviti koru.

Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako keks bi bio svuda vlažan.

Istresti u kalup pa rasporediti svuda, pa spatulom ili čašom svuda ispritiskati.

Kada se puding ohladio ( može i sat vremena u frižider da bude čvršći ) umutiti margarin sa šaćerom u prahu.

Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio.

Dodati margarinu pola pudinga, umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.

Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti.

Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.

Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.

Ako nemate kalup možete da radite u šerpi u koju stavite kesu, ali onda morate brzo dva puta da okrećete tortu na tacnu, tu morate biti pažljivi jer će torta prvo biti na filu i onda drugo kretanje na koru.

Prijatno.

Komentari (0)