Donji deo:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr posnog margarina
- 100 ml bilo kog soka
Fil:
- 1l vode ili sojinog mleka
- 160 gr, to su 4 kesice pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 gr posnog margarina
- 200 gr šećera u prahu ili po ukusu
- 200 gr mlevenih oraha
- 100 – 200 gr posne čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
- 150 gr posnog šlaga
- 300 ml gazirane vode
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode, a ostatak vode staviti na vatru da provri.
Kad voda skoro provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Skloniti sa vatre, pa dodati po želji malo ekstrakta od vanile, može i ne mora, zatim prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se puding hladi praviti koru.
Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako keks bi bio svuda vlažan.
Istresti u kalup pa rasporediti svuda, pa spatulom ili čašom svuda ispritiskati.
Kada se puding ohladio ( može i sat vremena u frižider da bude čvršći ) umutiti margarin sa šaćerom u prahu.
Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio.
Dodati margarinu pola pudinga, umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti.
Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.
Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.
Ako nemate kalup možete da radite u šerpi u koju stavite kesu, ali onda morate brzo dva puta da okrećete tortu na tacnu, tu morate biti pažljivi jer će torta prvo biti na filu i onda drugo kretanje na koru.
Prijatno.