Sastojci
Potrebno je:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja palente
- 1 šolja brašna
- 1 šolja ulja
- 3 šolje kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- po ukusu soli
Još:
- 1 kašika susama
- 1 kašika golice
- 1 kašika lana
- 5 listova blitve bez stabljike
Priprema
U vanglicu sipati kukuruzno brašno, palentu, brašno, prašak za pecivo, so izmešati suve sastojke potom dodati ulje i kiselu vodu. Pola smese sipati u kalupe za proju, a u drugu polovinu dodati naseckanu blitvu. Posuti susamom i lanom proje. Peći na 200°C dok ne porumene.