Iako je lako spremiti smesu za palačinke, najveći izazov je ne pojesti ih sve dok se peku! Međutim, oni koji ih peku često znaju da se iskontroliču, znaju i kako da ih okrenu bez da ih iscepaju, a pravi majsotri znaju i za "tajni" sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o tome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus, piše "Zadovoljna.hr".
Najbolje bi bilo da koristite sveže ulje za prženje, što znači da jednostavno isprženu slaninu izvadite iz tiganja, izlijete višak ulja i sipate smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Međutim, možete koristiti i ulje koje je stajalo u frižideru, jer se ono nakon upotrebe može čuvati u frižideru i do mesec dana, važno je samo da ga procedite pre nego štoi ga stavite u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.