Sastojci
- krompir - 1 kg ili 6 - 7 komada, veliki
- šargarepa - 1 komad
- luk - 1 glavica
- ljutenica - krupno mlevena, 4 kašike
- paprika - 1 komad, crvena
Priprema
Operemo krompir i blago ga skuvamo u posoljenoj vodi, da bude skoro pa gotov. Nakon toga ga oljuštimo veoma pažljivo i izdubimo malom kašičicom.
Počinjemo sa spremanjem nadeva.
Sečemo luk i šargarepu na sitno i zapržimo ih u prethodno zagrejanom ulju. Dodajemo papriku koju smo isekli prethodno na kocke i zapržimo sve zajedno. Ponovo ne pržimo da bude potpuno gotovo, već da blago omekša povrće.
U ovu smesu dodajemo krupno mlevenu ljutenicu i krompir (deo koji je izdubljen), promešamo veoma dobro i punimo naš izdubljen krompir ovim nadevom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo.