Sastojci:
- 4 šolje nekuvane mini penne testenine
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 4 šolje bujona od povrća ili 4 šolje vode
- 1 konzerva (425 grama) crnog pasulja, ispranog i oceđenog
- 1 konzerva (400 grama) paradajza isečenog na kockice, neoceđenog
- 1 srednja slatka žuta paprika, seckana
- 1 srednja slatka crvena paprika, seckana
- 1 šolja svežeg ili smrznutog kukuruza
- 1 konzerva (280 grama) enchilada sosa
- 2 kašike mešavine meksičkih začina
- 1/2 šolje iseckanog čedar sira
Opciono: Sveže lišće korijandera, čeri paradajz i kriške limete.
Priprema
U velikom tiganju ili šerpi pomešajte prvih 9 sastojaka, sve osim sira i opcionih sastojaka. Dovesti smesu do ključanja, zatim smanjiti toplotu. Neka se krčka bez poklopca, dok testenina ne postane al dente, a sos se malo zgusne. Potrebno je oko 12-15 minuta. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi. Poslužite sa prelivom po želji.
Jedan od preliva mogu biti i narezani avokado, pavlaka, masliname i mladi luk. Možete dodati i protein, kao što je iseckana piletina, mlevena govedina ili mlevena ćuretina. Takođe, možete je poslužiti salatom od crnog pasulja, kukuruzom ili domaćim gvakamole sosom i tortilja čipsom.
BONUS VIDEO
