Piletina i kačkavalj je savršena kombinacija. Istina je da je malo kaloričnije jelo i da zahteva detaljniju pripremu, ali kad jednom napravite i probate, uvek ćete se vraćati.
Pritom, potrebno je jako malo sastojaka. Uz ovo jelo gosti nikada neće moći da vas iznenade.
Sastojci:
5-6 komada celih pilećih grudi
oko 1/2 kg sira koji se moze rendati (trapist, gauda)
4-5 komada jaja
brašno
buter ili margarin
so
biber
suvi biljni začin
Priprema:
Rernu uključiti tek kada se u nju stavi posuda. U zavisnosti od kolicine, peče se oko 50-60 minuta, sve dok se na površini ne pojavi lepa reš korica. Kada je jelo izvađeno iz rerne sačekati nekoliko minuta, posle čega ćemo ga lako istresti na ovalnu posudu za serviranje. Dok je vrelo jelo se teško seće, a kada se malo ohladi i sir se stegne lepo se može seći na kriške, kao torta.
VESNA936@GMAIL.COM
11.10.2021 02:00Pola i BRZA JELA ZASITE SVAKODNEVNICU