Najbolji KROMPIR PIRE: Uz ove TRIKOVE naših BAKA ovaj jednostavni prilog NIKADA VIŠE nećete gledati ISTIM OČIMA!

Izvor: Ž. T. Vesti 18.02.2022 14:53 0

Ako mislite da se pire pravi tako što se krompir izblendira i dodate mu malo mleka, recimo da ste na pravom putu

pire

Shutterstock

Ipak za dobar pire, potrebni su i dobri i trikovi.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 1 kg krompira
  • po potrebi so i voda
  • po potrebi mleko
  • i još kašika maslaca ili kajmaka
  • biber
  • suvi začin
  • po želji čen belog luka

Priprema:

Krompir iseckajte na komade slične veličine. Kada ga isečete, ubacite ga u vrelu vodu, a ako ste ljubitelj belog luka slobodno dodajte jedan čen, jer će;uvenom prilogu dati poseban šmek.

Kada se skuva, od presudne važnosti je da bude vreo. Ne ispirajte ga hladnom vodom i ne čekajte da se ohladi. Gnječite ga ručno, ako ga ubacite u blender rizikujete da dobije čudnu strukturu nalik lepku.

Nakon toga dodajte slobodno malo više mleka i začin. Ako pored pirea pržite i meso, uradite to na svinjskoj masti. Kada se meso isprži prelijte ga ostatkom masti iz tiganja i dodajte malo maslaca.

Ako nemate ostatke masti koristite više maslaca ili ubacite kašiku kajmaka.

 

Komentari (0)
Loading