Baka Vera nam je otkrila sjajan TRIK: Ako želite da vam PEŠKIRI budu mekani, poslušajte njen savet

K.Ć Vesti 18.01.2023 15:47 0

Kako da vam peškiri budu mekani i da se ne pretvore u "šmirglu"?

Baka Vera nam je otkrila sjajan TRIK: Ako želite da vam PEŠKIRI budu mekani, poslušajte njen savet

Shutterstock

Odgovor na pitanje je koliko jednostavan, toliko i iznenađujući. Briljantan trik na TikTok-u ukrao je srca korisnika interneta

Baka Vera nam je otkrila tajnu koju čuva godinama. Recep za savršeno meke peškire. Izuzetno je efikasan i jednostavan.

Baka Vera koristi deterdžent za veš, belo sirće i sodu bikarbonu kako bi vratila svojim peškirima prvobitnu mekoću i mekoću. Međutim, ovo nije kraj tajnog recepta, ako želite ponovo da uživate u mekim peškirima, zaboravite na omekšivač i ni u kom slučaju ga ne smete dodavati u mašinu za pranje veša.

Da bi proces bio uspešan, ne smete preopteretiti mašinu za pranje veša, peškiri treba da imaju puno prostora u bubnju. Uverite se da opterećenje ne zauzima više od polovine prostora u mašini za pranje veša. Vera pere svoje velike peškire odvojeno.

Stavite peškire u bubanj i dodajte sodu bikarbonu. Zatim dodajte mešavinu deterdženta za veš i belog sirćeta u veš. Vera ih sipa u dozator (fioke za deterdžent). Operite peškire na 40 stepeni Celzijusa.

Ovaj efekat se postiže upotrebom sirćeta umesto omekšivača. Takođe, ne preterujte sa količinom tečnosti ili praška za pranje veša. Sirće ima svojstva koja omekšavaju tkaninu, a ceo proces se obavlja bez oštrih, opasnih hemikalija.

Zanimljivo je da će i sirće pomoći da se oslobodite nekih mrlja.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading