Sastojci:
- 6 većih jaja
- 1 četvrtina šolje vode
- 1 šolja proprženog pasulja iz konzerve
- 1 četvrtina šolje iseckanog crvenog luka
- 1 polovina šolje narendanog sira
- 1 četvrtina šolje salse
Priprema:
Zagrejte nelepljiv tiganj sa uljem na umerenoj temperaturi. Umutite jaja i vodu. Zatim, dodajte polovinu smese u tiganj. Smesa bi trebalo odmah da se stegne na ivicama.
Kada se jaja stvrdnu, gurnite ispržene ivice ka centru, puštajući nekuvanu smesu da teče ispod. Kada se jaja stegnu, na jednu stranu stavite polovinu pasulja i polovinu crnog luka i pospite sa 2 kašike sira. Preklopite drugom stranom preko fila.
Stavite omlet na tanjir i ukrasite salsom i preostalim sirom. Ukoliko ste ljubitelj hrskave slanine, možete dodati po ukusu.