Svi pogrešno kuvamo viršle: One se uopšte ne spremaju u VODI, evo kako zapravo treba da ih pravite

Izvor: K.Ć Vesti 15.02.2023 20:00 2

Viršle su često "kućna" brza hrana kojoj pribegnemo kada želimo doručak ili večeru na brzaka. I jednostavno je, zar ne? Gotove su za par minuta i uz dodatak senfa, kečapa ili priloga po izboru, imate ukusan brzi obrok

Svi pogrešno kuvamo viršle: One se uopšte ne spremaju u VODI, evo kako zapravo treba da ih pravite

Shutterstock

Ali postoje greške koje ljudi prave kada kuvaju viršle, zbog kojih budu gnjecave i bezukusne!

Stručnjaci kažu da viršle ne bi trebalo kuvati u vodi, kao da su jaja! Mnogi od nas, kada žure, ne prže viršle tako da dobiju koricu, već ih samo ubace u lonac s vodom i puste da se kuvaju nekoliko minuta.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Ali to je ogromna greška!

Viršle su u najvećem broju slučajeva polugotov proizvod, koji bi trebalo samo zagrejati ili termički obraditi do željene teksture - kao što je, recimo, hrskava korica kada ih ispržite u tiganju.

Ali ako ih barite u vodi kao jaja, viršle će upiti iznenađujuće veliku količinu te vode. A dok je upijaju, u ostatak vode u loncu otpuštaju sve ukuse iz sebe. A pošto ih često kuvamo kada žurimo i radimo još "hiljadu" stvari, ostavimo ih u vodi predugo i onda dobijemo gnjecave, bezukusne viršle "pune" vode.

Zato postoji sjajna caka - lonac do pola napunjen vodom stavite da se zagreje, ali na njega samo postavite cediljku. Na nju poređajte viršle i poklopite. Viršle će se skuvati na pari, a neće upiti nimalo vode! Biće tople i ukusnije nego inače!

Komentari (2)
Zoran
07.02.2022 22:52

Evo pojavili se pametni da objasne kako se spremaju virsle !!!

Aleksandar
15.02.2022 03:33

Ehhh kad smo spali na to da nas uče kako da spremimo viršle. Aj nas naučite kako se pravilno jede pašteta ili salama pa da se rok em.