Svi pogrešno kuvamo viršle: One se uopšte ne spremaju u VODI, evo kako zapravo treba da ih pravite

Izvor: K.Ć Vesti 15.02.2023 20:00 2

Viršle su često "kućna" brza hrana kojoj pribegnemo kada želimo doručak ili večeru na brzaka. I jednostavno je, zar ne? Gotove su za par minuta i uz dodatak senfa, kečapa ili priloga po izboru, imate ukusan brzi obrok

Svi pogrešno kuvamo viršle: One se uopšte ne spremaju u VODI, evo kako zapravo treba da ih pravite

Shutterstock

Ali postoje greške koje ljudi prave kada kuvaju viršle, zbog kojih budu gnjecave i bezukusne!

Stručnjaci kažu da viršle ne bi trebalo kuvati u vodi, kao da su jaja! Mnogi od nas, kada žure, ne prže viršle tako da dobiju koricu, već ih samo ubace u lonac s vodom i puste da se kuvaju nekoliko minuta.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ali to je ogromna greška!

Viršle su u najvećem broju slučajeva polugotov proizvod, koji bi trebalo samo zagrejati ili termički obraditi do željene teksture - kao što je, recimo, hrskava korica kada ih ispržite u tiganju.

Ali ako ih barite u vodi kao jaja, viršle će upiti iznenađujuće veliku količinu te vode. A dok je upijaju, u ostatak vode u loncu otpuštaju sve ukuse iz sebe. A pošto ih često kuvamo kada žurimo i radimo još "hiljadu" stvari, ostavimo ih u vodi predugo i onda dobijemo gnjecave, bezukusne viršle "pune" vode.

Zato postoji sjajna caka - lonac do pola napunjen vodom stavite da se zagreje, ali na njega samo postavite cediljku. Na nju poređajte viršle i poklopite. Viršle će se skuvati na pari, a neće upiti nimalo vode! Biće tople i ukusnije nego inače!

img
23. 06. 2025 07:48

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
10. 06. 2025 00:00

UGLEDAN GOST PREVALIO 3.786 KILOMETARA Srdačan susret sa Sinišom Malim (VIDEO)

img
26. 06. 2025 03:00

HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 26. JUN Devici kreće na bolje na poslu, Škorpija dobija važnu informaciju, Vodoliji grudni koš osetljiv

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

img
26. 06. 2025 02:28

Hoće da zataška da bi se napolju čula sa Karićem! Gastoz šišti poput ekspres lonca, otkrio Anđeline MUTNE PLANOVE! (VIDEO)

img
26. 06. 2025 02:36

Više si jurila za njim od 12 dana nego za mnom: Anđela pokušala da obrne ploču na pitanje za Mateju, Gastoz je ugasio u tri poteza! (VIDEO)

img
26. 06. 2025 03:00

NATO sprema istorijski šok: Sve članice donele udarnu odluku - Putinu i Rusiji se ovo neće svideti

img
20. 06. 2025 10:20

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
17. 06. 2025 00:00

TO JE VELIKI USPEH ZA ZEMLJU – Vučić o Ekspu, alimentaciji i pomoći mladima

img
26. 06. 2025 03:15

PREDAJA NIJE OPCIJA: Prava na grešku nema - Srbija mora da sruši Madagaskar!

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
25. 06. 2025 22:37

VIŠE OD 150 LJUDI ZATRAŽILO POMOĆ ZBOG VRUĆINE Proglašeno vanredno stanje!

img
25. 06. 2025 23:00

OD PAKLENIH 40 DO PLjUSKOVA SA GRMLjAVINOM: Pred nama je pravi vremenski rolerkoster

Komentari (2)
Zoran
07.02.2022 22:52

Evo pojavili se pametni da objasne kako se spremaju virsle !!!

Aleksandar
15.02.2022 03:33

Ehhh kad smo spali na to da nas uče kako da spremimo viršle. Aj nas naučite kako se pravilno jede pašteta ili salama pa da se rok em.