Posle pripreme ribe, a posebno ako se prži veća količina, u kući ostane neprijatan miris dugo, čak i nekoliko dana, jer običnim luftiranjem ne može da se ukloni. Evo kako to da uradite.
Postoje provereni trikovi koji će pomoći da vam kuća lepo miriše i posle spremanja ribe.
* Potopite ribu pre pripreme u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Ova mešavina sprečiće stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. Kada ne postite, ribu možete da potopite u mleko, koje ima isti efekat.
* U malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta i ostavite na šporete na tihoj vatri, da isparava sve vreme dok spremate ribu. Neutralisaće njen miris kako se bude stvarao.
* Ako pečete ribu u rerni, u pleh sa ribom ubacite komad jabuke koji će upiti neprijatan miris.
* Posle prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom.
Video:
Možda vas zanima…