Za kratko VREME budite bogati: Penzionisala se sa 27 godina, a sada savetuje kako efikasno da UŠTEDITE

K.Ć Vesti 23.01.2022 12:43 0

Uštedela je dovoljno novca da se penzioniše sa 27 godina. Kako je to moguće? Sada otkriva tri principa koji su joj pomogli da to postigne. Tori Dunlap je američka blogerka i finansijski stručnjak, a u svom poslednjem videu je podelila kako je uspela da uštedi toliko novca za tako kratko vreme

Za kratko VREME budite bogati: Penzionisala se sa 27 godina, a sada savetuje kako efikasno da UŠTEDITE

Printscreen/TikTok

Za mnoge ljude u 20-im ili čak 30-im godinama penzija izgleda daleka budućnost – mnogi predstavnici ove demografske grupe sumnjaju da će na nju uopšte moći da računaju. U međuvremenu, pandemija i divlja inflacija sa kojom se suočavamo sve više nas tera na štednju i na razmišljanje kako da obezbedimo svoju budućnost. Mogu li se Torijev savet primeniti u Srbiji? Hajde da proverimo!

Savet broj 1 - pregovarajte

- Uvek pregovarajte o stopama koje vam poslodavac nudi i nemojte se plašiti da promenite posao ako primetite produženu stagnaciju zarade - kaže ona. Međutim, Tori napominje da ona misli na platu koja odgovara našoj posvećenosti, kompetenciji i trudu uloženom u posao. Sami finansijski zahtevi neće pomoći kada nemamo čime da ih opravdamo, ali vredi ih ceniti.

Savet broj 2 - investirajte

- Kada moji klijenti pitaju kada da počnu da ulažu, ja uvek odgovaram – odmah - naglašava ona. - Vreme je tada na vašoj strani. Ako još niste počeli da ulažete, pokušajte da uđete u temu – odgovarajuće istraživanje je ključno pitanje u smislu ulaganja, jer kao što znate, novac se ne može samo dobiti, već i izgubiti .

Savet 3 - uključite se u dodatni projekat

- Radite šta god, osim posla sa punim radnim vremenom, što će vam doneti dodatnu zaradu, je svakako jedan od najtežih predloga za sprovođenje. Tori kao primer navodi sebe - njen posao vredan milion dolara počeo je sa "zabavom" posle radnog vremena. - Vredi imati više od jednog izvora prihoda - primećuje ona.

@herfirst100k #answer to @Kirs Tinyhome My investing education app launches next month! Link in my bio to sign up for the waitlist🖊 #rothira #2022goals #passiveincome ♬ original sound - Tori Dunlap — Money Expert 💸
Komentari (0)
Loading