Niti gnjecave, niti se raspadaju, baš kako treba: Evo koliko treba da se kuvaju knedle za supu?

Nedeljko Tišanović Vesti 16.09.2025 17:03 0

Ukua je neverovatan...

supa

Shutterstock

Knedle za supu često se kuvaju "odokativno", što dovodi do grešaka u pripremi.

Ako se kuvaju predugo, postaju gnjecave i raspadaju se, a ako se izvade prerano, ostaju nedovoljno kuvane. Stručnjaci kažu da je idealno vreme kuvanja tačno 12 minuta na srednjoj temperaturi, u ključaloj supi.

supa

Shutterstock

 

 


Najčešće greške

Jedna od najčešćih zabluda je da su knedle gotove kada isplivaju na površinu, što se dešava već nakon 5–6 minuta, dok je zapravo potrebno još vremena da se dobro skuvaju.


Greška je i pokrivanje šerpe, jer para menja teksturu i knedle postaju gumene.

Za savršene knedle preporučuje se da se u smesu doda malo ulja i da odstoji desetak minuta pre kuvanja – tako će ostati elastične i neće se raspadati.

Bonus video: 

@najzena.rs Septembar donosi ljubav za ova 3 znaka! Čeka ih susret iz snova #najzena #ljubav #viral_video #fyp #veza ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading