Ovako napravljena neće se razlikovati od pite za koju su naše bake pravile domaće kore. Prednost je što ćete je spremiti brže i jednostavnije. Ovo jelo je odličan izbor kao hranljiv obrok u vreme posta.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci: 500 gr kora za pitu, 2 kg krompira, 4 glavice crnog luka, 1 šolja ulja, soli po ukusu, 1 kašičica bibera.
Za preliv: šolja vode, so po potrebi.
Priprema: Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojite po tri kore sa strane.
Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.
Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
