Skinite BAŠ SVAKU FLEKU sa garderobe uz ove male trikove

Vesti 23.08.2021 08:00 0

Često kada ugledamo fleku na omiljenoj košulji ili haljini pomislimo da je kraj i da više nikada neće moći da se očisti.

Skinite BAŠ SVAKU FLEKU sa garderobe uz ove male trikove

unsplash.com

Zapravo postoje mali trikovi koji vam mogu pomoći da skinete baš svaku fleku sa garderobe.

VINO

Mnogima je ova metoda poznata ali nije loše podsetiti se dobrog starog recepta. 

Ukoliko ste prosuli crno vino na omiljenu haljinu ili košulju fleku ćete skinutii korišćenjem belog vina i to tako što ćete haljinu ili koju kod drugu odeću isflekanu crnim vinom, staviti u lavor, a zatim fleku politi belim vinom.

Sačekajte pola sata do 40 minuta i zatim pod mlazom tople vode i uz korišćenje praška za veš isperite.
Fleke nastale od ulja. Sigurno vam je nekada u životu ispala salata na farmerice ili suknju. Naravno da je moguće rešiti ovaj problem, jer belo vino odlično uklanja masne fleke. Postupak je sličan kao i kod fleka izazvanih crnim vinom. Dakle, nalijte belo vino na fleku, sačekajte do 40 minuta, a zatim praškom za veš i toplom vodom isperite.

SODA BIKARBONA

Ovaj proizvod zlata vredan svakako je dobro imati u kući. Odlično skida fleke nastale uljem ili crnim vinom. Jednostavno pospite malo sode bikarbone po isflekanom mestu, sačekajte par minuta, a zatim isperite. Na određenu tkaninu na kojoj je fleka pospite sodu bikarbonu i dodajte malo kisele vode ili sirćeta. Ostavite da odstoji preko noći, a ujutru operite na ruke.
 

ALKOHOL

Alkohol je izuzetan odstranjivač fleka i to onih koje su nastale od hemjske olovke, flomastera ili markera. Verovatno ste do sada bili ubeđeni da se ove fleke neće skinuti. Da, rešenje ipak postoji.

Na bluzu, košulju ili šta god umazano mastilom iz hemijske olovke ili flomastera, ravnomerno nanesite alkohol, zatim trljajte, a potom isperite. Alkohol možete nanositi i na vatu ili tufere, a potupak je isti (trljati na mesto gde se nalazi fleka).

 

 

Komentari (0)
Loading