Pire pravim ovako i bude savršeno kremast: Otkrila sam jedan trik i nikada nema grudvica

Vesna Vukadinović Vesti 15.07.2025 14:57 0

Mnogi greše u jednom kada prave pire krompir, pa ne bude kremast. Evo u čemu je trik.

pire krompir

Shutterstock

Deluje kao jedno od najjednostavnijih jela, ali pire krompir koji se topi u ustima zahteva pažnju i neke trikove kako bi bio kremast i bez grudvica. Na društvenoj mreži TikTok, postoji mnoštvo saveta za pripremu raznih jela, uključujući i pire krompir. Jedan od najzanimljivijih saveta dala je Elena Golutsova, blogerka i pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji.

Ona je otkrila svoje trikove za izuzetno kremast, gladak i vazdušast pire:

1. Nakon kuvanja, krompir treba dobro osušiti - bez preostale vode, kako bi pire bio kompaktniji

2. Zatim ga treba pritisnuti kroz sito, to daje glatku i finu teksturu

 

 

3. Ključna greška koju većina ljudi pravi je dodavanje hladnog mleka

Elena savetuje da se koristi vruće kuvano mleko, jer se tako bolje povezuje sa krompirom i daje mu svilenkastu teksturu.

4. Smesa potom treba dobro da se umuti mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenjem se unosi vazduh u smesu, pa pire postaje vazdušast

Još jedan savet – puter treba rastopiti pre dodavanja u pire, što dodatno doprinosi glatkoći i punijem ukusu.

Video:

 

 

Komentari (0)
Loading