Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na internetu se pojavio odličan recept koji garantuje dobar ukus prženica, i to bez korišćenja jaja. Recept je podelila jedna žena na svom Tik Tok profilu i vrlo brzo je zaludeo ceo svet.
Kako se prave prženice bez jaja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo putera, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pržite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa. I bez jaja.
Mogu biti slane i slatke
Kako žena kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav. Prženice po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom, kremom.
Video: