Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na internetu se pojavio odličan recept koji garantuje dobar ukus prženica, i to bez korišćenja jaja. Recept je podelila jedna žena na svom Tik Tok profilu i vrlo brzo je zaludeo ceo svet.
Kako se prave prženice bez jaja
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo putera, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pržite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa. I bez jaja.
Mogu biti slane i slatke
Kako žena kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav. Prženice po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom, kremom.
Video:
Možda vas zanima…
