Ako vam je dosadilo da jedete klasičan kuvani grašak, pokušajte da ga pripremite na drugačiji način, uz samo tri sastojka. Zamrznuti grašak je brz, jednostavan i hranljiv izbor, ali često ima blag, gotovo bezukusan ukus ako se ne začini na pravi način.
Žena objavila svoj trik za pripremu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Jedna žena je na TikToku podelila jednostavan recept koji običan grašak pretvara u ukusno i aromatično jelo. „Ako ste mislili da je grašak dosadan, razmislite ponovo. Ovo je najukusniji i najjednostavniji način da uvrstite povrće u ishranu. Samo nemojte pojesti sve pre večere. Ne mogu ni da objasnim zašto je ovo toliko dobro – imate povrće, zdrave masti, malo soli, malo šećera i beli luk. Zaista je fantastično, probajte već danas“, poručila je.
Kako skuvati grašak za 7 minuta
Prvo otopite 1 kašiku putera u tiganju na srednjoj vatri. Zatim dodajte pola kese zamrznutog graška i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte zgnječeni čen beli luk i posolite po ukusu. Ostavite da se kuva oko 7 do 10 minuta. Ako želite blago slađi ukus, pred kraj kuvanja dodajte prstohvat šećera. Ovako pripremljen grašak ima bogat ukus, sa blagim slatkastim i slanim notama i suptilnim mirisom belog luka. Možete ga poslužiti kao prilog uz pite, krompir ili ribu.
Video: