Da drvena daska za sečenje ne bi zadržavala i širila miris crnog luka, evo nekoliko efikasnih saveta za čišćenje i neutralisanje mirisa:
1. So i limun – prirodni dezinfekcion duo
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- Pospite dasku krupnom morskom solju.
- Presecite limun na pola i istrljajte so po dasci limunom.
- Ostavite 5–10 minuta, pa isperite toplom vodom i osušite.
2. Soda bikarbona
- Napravite pastu od sode bikarbone i malo vode.
- Utrljajte je u dasku sunđerom ili četkicom.
- Ostavite da deluje 10 minuta, isperite i dobro osušite.
3. Sirće
- Prebrišite dasku krpom natopljenom u alkoholno sirće (ili jabukovo sirće).
- Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite.
4. Izbegavajte upijanje vlage
- Nikada ne ostavljajte dasku da stoji mokra – obavezno je osušite odmah posle pranja.
- Povremeno je namažite s malo mineralnog ulja za daske (ili kokosovog ulja) kako bi ostala zaštićena i manje upijala mirise i tečnosti.
Bonus video: