Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo u nastavku.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 1 glavica kupusa
- 1 šolja paradajza iz flaše
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- svež peršun, so
- 2 čena belog luka
Zaprška:
- pola kašike brašna
- malo ulja
- mlevena i tucana ljuta paprika
Priprema:
Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu.
Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite.
U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna pa propržite. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list, navodi Informer.
Bonus video: