Nije nož, a nije ni standardno rende: Evo kako se seče kupus, ovakav je najbolji za salatu, upija sve začine

Nedeljko Tišanović Vesti 08.01.2025 16:23 0

Jeste li probali ovu metodu?

salata

Shutterstock

Kupus u svežem stanju može da se kombinuje sa različitim vrstama mesa, varivima i dresingom, ali priprema često zahteva dosta vremena. Da bi kupus bio savršeno iseckan za salatu, važno je da nije previše sitno iseckan, jer može da postane kašast, ali ni previše krupno, jer neće moći da upije začine.

Jednostavna tehnika za brzo seckanje je upotreba ljuštilice za povrće. Glavicu kupusa treba iseći na polovine, pa na četvrtine, a potom se unutrašnjost svake četvrtine povuče ljuštilicom gore-dole, što omogućava ravnomerno seckanje tanjih komadića. Ova metoda omogućava da salata bude podjednako isečena, kupus tanak i da dobro upije začine.

Da bi salata bila ukusnija, treba dodati so, šećer, ulje, sirće i 100 ml vode, pa je dobro izmešati i ostaviti da odstoji oko 15 minuta. Voda će omekšati kupus, a šećer će poboljšati slani ukus, čineći salatu neodoljivom.



Bonus video: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading