Otkrili smo tajnu pekara za savršene pite. Oni koriste univerzalan preliv za sve vrste pita, i slane i slatke, koje prave od gotovih kora. Zahvaljujući tom prelivu, sve pite u pekarama su vazdušaste, sočne i mekane. Dajemo vam recept za preliv koji možete koristiti za pitu sa sirom, zeljem, ali i za slatke, poput pite sa višnjama, bundevom i jabukama.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
7 kašika brašna
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Piprema:
Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.
Video: