Ako ove godine na svojoj uskršnjoj trpezi želite malo drugačija uskršnja jaja, ofarbajte ih u - vinu.
Vino će im dati lepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svetlo, vaša jaja će svetlucati i izgledati zaista posebno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Farbanje jaja u vinu vrlo je jednostavno i za to će vam biti potrebna samo jedna flaša vina. Evo kako to funkcioniše.
Farbanje jaja u vinu
Kako biste dobili ovakva jaja, potrebne su vam samo dve stvari - jaja i crno vino.
U lonac sipajte vino (mora biti crno i nipošto ne sme biti suvo, već slatko), a zatim u lonac s vinom dodajte i jaja. Kuvajte ih u vinu 8 do 10 minuta, ugasite vatru i preko noći ih ostavite u vinu (barem 8 do 10 sati).
Sledeći dan jaja pažljivo izvadite iz lonca s vinom i položite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih nemojte brisati ubrusom kako se gornji, svetlucavi sloj ne bi obrisao.
Neka se osuše prirodno, a kada budu suva, premestite ih u kutiju za jaja. Rezultat će biti predivna, neobična tamnoljubičasta jaja koja svetlucaju na svetlu.