Čuvenom trouglastom slatkišu retko ko može odoleti.
Pritom, kada ih sami napravite dobićete veću količinu.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 100 ml vode
- 150 g lešnika
- 2 kašike meda
- malo gaziranog soka
Za glazuru:
- 200g čokolade
- 3 kašike ulja ili kockica maslaca
Priprema:
U malu šerpu staviti puter da se rastopi, pa dodati čokoladu i šećer. Ako je gusto dodati malo gaziranog soka. Lešnike iseckati na sitno pa dodati u smesu. Med i mleveni keks takođe dodati i izmešati.
U zavisnosti od veličine pleha, kalupa koji bi trebao da bude trouglasti, smesu podelite na dva dela, a ako je veći kalup može i jedan. Bitno je da ga pre obložite samolepljivom folijom. Uspite smesu i ostavite da se hladi u frižider. Najbolje bi bilo da ga ostavite da stoji celu noć, da bi se smesa dobro sjedinila i ohladila.
Nakon vađenja iz frižidera preliti glazurom od čokolade, koju ste pripremili tako što ste čokoladu otopili na kockici putera ili na malo ulja. Ponovo vratite u frižider da se čokolada stegne. Nakon toga izvadite kolač i isecite na tanke kriške.